Blog

İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapılır?

İngilizce Öğrenme İpuçları

Çoğumuz evden çalışırken ya da dışarı çıkmıyorken İngilizce konuşma fırsatları bulmak artık daha da zor. Pratik yapmanın en yaygın yollarından biri olan uluslararası seyahat, tecrit altında da neredeyse kayboldu.

Ama konuşma pratiği yapmanın yolları var. İşte düzenli olarak İngilizce konuşmak için yapabileceğiniz beş şey.

Yakınlaştırma toplantılarını kullanın
Veya Skype ,zoom veya google meet – ile şirketinizin çevrimiçi toplantılar için kullandığı herhangi bir platform. Uluslararası ofisleri olan bir şirkette çalışıyorsanız, yapabileceğiniz toplantılara katıldığınızdan emin olun. Bu, dünyanın her yerinden meslektaşlarınızla konuşma pratiği yapmanın harika bir yoludur. ( İşte bunun neden bu kadar önemli olduğuna dair bir yazı .)

Uluslararası meslektaşlarınızla konuşma fırsatınız yoksa, bunu yapabilirsiniz:

  • Diğer insanlarla iletişim kurmanız gereken projeler için gönüllü olun. Örneğin araştırma projeleri, bilgi almak için diğer insanlarla konuşmanız gerektiği anlamına gelir.
  • Gölgeye sormesleki gelişiminiz için güncel projeler. İşinizin yeni bir alanında bilgi ve deneyim elde edebilmek için toplantılara katılın.

Gününüzü ‘anlatın’
Bu benim en sevdiğim konuşma aktivitelerinden biridir. Ücretsizdir, istediğiniz zaman istediğiniz yerde yapabilirsiniz ve konuşmaktan çekiniyorsanız mükemmeldir.

Günün hakkında İngilizce konuşmak için ihtiyacın olan tek şey her gün beş ila on dakika. Ne yaptın? (Ya da ne yapacaksın?) Nasıl hissettin? Bir şey öğrendin mi

Bu aktiviteyi yaptığında, İngilizce bilmediğin kelimeler olduğunu göreceksin, böylece kelime bilgini de artıracaksın. Ayrıca bu kelimeleri yüksek sesle söylemeye alışacaksın, bu da telaffuzun için iyi.

İpucu 1: Bunu yaparken doğru gramer konusunda endişelenmeyin. Önemli olan, İngilizce konuşmayı düzenli bir alışkanlık haline getirmektir. İlk kez yaptığınızda garip hissedecek, ama devam ederseniz akıcılığınız artacaktır.

  1. İpucu: Konuştuğunuzu kaydedin ve ardından dinleyin. Hangi kısımlar zordu? Emin olmadığınız kelimeler var mıydı? Kendinizi kaydetmek, ” ara platoda ” olsanız bile sürekli geliştiğinizi anlamanıza da yardımcı olur .

Bir uygulama kullanın / Çevrimiçi pratik yapın
Dil değişimi yapmaktan memnunsanız (= dilinizi öğrenmek isteyen birini bulun) GoSpeaky , Lingbe veya HelloTalk gibi bir uygulamayı deneyebilirsiniz .

Bu mümkün değilse, Cambridge Üniversitesi’nden (ücretsiz) çevrimiçi uygulama da alabilirsiniz. Yeni Speak & Improve sitesi, İngilizcenizi değerlendirmek için teknolojiyi kullanır. İngilizce seviyenizi bilmek istiyorsanız kullanışlıdır.

Alt Yazılı filmler ve TV İzleyin
Bu, dinleme ve telaffuzunuzu da geliştirmek için gerçekten faydalı bir etkinliktir. Bir sahneyi izleyin, durun ve aktörün / aktörlerin söylediklerini tekrarlayın. Sonra sahneyi tekrar izleyin ve kendi versiyonunuzu karşılaştırın. Bunu yaptığınızda şunları unutmayın:

  • tonlamaya dikkat edin
    Çok sık olarak, İngilizce tonlama kulağa “abartılı” geliyor, ancak onu kopyalarken daha doğal görüneceksiniz
  • beş dakika yeterli
    Zevkinizi mahvetmeyin!

Birlikte söyleyin
Şarkı dinlemek (ve aynı zamanda şarkı söylemek), telaffuzunuzu geliştirmenin başka bir harika yoludur. Kelimeler şarkıda diğer kelimelere nasıl bağlanır? Hangi kelimeler vurgulanmıştır? Tekerlemeleri duyabiliyor musun?

İngilizce şarkılarda yeniyseniz, önce daha yavaş olanları deneyin ve şarkının sözlerini (= kelimeleri) araştırın, böylece ne söylediğini bilirsiniz!

Kelime Bilginizi Oluşturun!
İleri İngilizce seviyesine ulaşmanın en hızlı yollarından biri kelime dağarcığınızı oluşturmaktır. Yeni eğitimimde (çok yakında!) İngilizce’de ileri düzey bir kelime hazinesi edinmenize yardımcı olacağım, böylece kesin, doğru ve kendinden emin bir şekilde konuşabilirsiniz. Eğitimin başladığını ilk duyan olmak için aşağıdaki bekleme listesine katılın!

İngilizce özel ders veya diğer dillerde ücretsiz danışmanlık almak isterseniz lütfen arayınız. 05072459357

Bu gönderiyi paylaş